Nieuws

Nieuwe optreden in 2019, raadpleeg Agenda !                                

Visitekaart Efkes Anders vernieuwd!

De recente foto van Efkes Anders was tevens een mooie gelegenheid om onze visitekaart aan te passen.                            

Jammarkt Neede 21 augustu 2019

Voor de eerste maal trad het koor op tijdens jammarkt in Neede. Veel publiek, leuke reacties, volop zon een goede plaats op de kop van de markt en goede zin bij iedereen, maakte deze dag tot een succes.

Klik op onderstaande link en u krijgt een weer een goede indruk van de sfeer.

Link: https://myalbum.com/album/E7KCyvuatrA2

                        

Fietsdag Geesteren 31 juli 2019

Tijdens een tussenstop in Eibergen, bij de fietsdag Geesteren, werden de sportieve deelnemers onthaald met een optreden van "Efkes Anders". De foto's, die u kunt vinden door onderstaande link aan te klikken, geven de gezellige sfeer tijdens dit gebeuren weer.

link: https://myalbum.com/album/a2ngZsNgWp3y

                        

Koor  "Efkes Anders" veel gevraagd, dus 2019 staat weer bol van de vele optredens en boekingen.

Na al enkele malen in verzorgingscentra te hebben opgetreden, vinden nu de zomer- en buitenoptredens plaats.

Een terugkerend evenement waar het koor zich mocht presenteren is De Ganzenmarkt in Gelselaar. 

Ondanks vele activiteiten in tal van omliggende plaatsen was het gezellig druk en werd o.l.v. Feico van Soest een leuk repertoire gebracht, waar de bezoekers van deze markt erg van genoten, zoals bleek uit de vele leuke reacties.

                           

Muzikale middag met Shantykoor De Grensvaarders succesvol!

Met een volle zaal, een grandioze loterij en een gezamenlijk optreden met het koor De Grensvaarders waren alle ingredienten aanwezig om de traditie van het jaarlijks terugkerend festijn "de muziekmiddag" bij de Heksenlaak tot een succes te maken. Lovende woorden van de bezoekers en een gastkoor dat net als Efkes Anders uit hetzelfde hout gesneden was,  bleek een succesformule.  Hieraan was niet in de laatste plaats onze dirigent Feico van Soest debet aan. Als een kapitein op twee schepen spoorde hij beide koren, die deze middag hun beste kunnen toonden, aan tot grote hoogte. Al met al een zeer geslaagde middag, dat ongetwijfeld het volgend jaar zijn vervolg krijgt. 

                                                   

Foto's e.d. zijn te bewonderen via deze link:https://myalbum.com/album/hEBu3hmEcs1z

 

                                                                                                                                            

"Efkes Anders " in  kerstsfeer .

Het eerste kerstoptreden in 2018 vond plaats tijdens de kerstmarkt  in "De Hoge Weide "in Lochem. Met een levende kerststal en zaal vol met leuke attributen en lekkernijen zong het koor o.l.v. Feiko een eigentijds kerstrepertoire, dat door bewoners en hun familieleden en bezoekers van de markt in hoge mate werd gewaardeerd.  Dit bleek uit de leuke reacties die het koor mocht ontvangen. (foto's vindt u op de fotogalerij).

                 

 

Tijdens de laatste oefenavond voor kerst werden het koor op ludieke wijze verrast met een bezoek van Maria  (Marietje Bannink), die met een een toespraak en met het uitdelen van een kaars aan ieder koorlid  op indrukwekkende wijze een moment van bezinning bracht. Met het gezamenlijk zingen van "Steek dan een kaarsje aan", werd een avond afgesloten, waarover nog lang zal worden gesproken.

                                                                                                                                            

                                                                                                        

Zie ook de link naar foto's van de laatste optredens op de foto galerij.                            

Viering koperen jubileum met pitch & put, barbecue en gezellig samenzijn in Groenlo.

Het koor bestaat ruim 12 1/2 jaar en heeft een al een grote staat van dienst met veel optredens in  de regio en daarbuiten. Dit heuglijke feit werd gevierd met bijna alle leden en hun partners tijdens een sportieve activiteit dat vooraf ging aan een borrel met lopend buffet en een barbecue. Helaas moest de golf activiteit vroegtijdig worden beeindigd wegens  onweer- en regenbuien. Dit mocht de pret niet drukken en iedereen vermaakte zich tijdens een gezellig samenzijn bij Marveld in Groenlo . Onze dirigent Feico met partner Belinda waren natuurlijk uitgenodigd en leerden hierbij de leden en partners ook eens op een andere manier kennen.

link naar foto's :

https://myalbum.com/album/xgujbQRWdfH0

Warm onthaal voor deelnemers aan de fietsvierdaagse in Borculo en Loarne.

Uitgerekend op de warmste dagen van 2018 mocht Efkes Anders de deelnemers aan beide meerdaagse fietstochten bij terugkomst muzikaal welkom heten.

De organisaties van beiden evenementen zorgden ervoor dat de kelen goed gesmeerd bleven  en de koorleden, in aangepaste zomer outfit een grote varieteit aan liedjes, waaronder het fietsvierdaagse lied, ten gehore konden brengen.

Ook werd de organisatie in Laren, gefeliciteerd en door het koor toegezongen met hun 25 jarig jubileum.

Koorleden zingen niet alleen !  Ze dansen van Valeta tot Sirtaki, je kan wel zegge vierdaagsen ze zijn bijna van alle markten thuis. (kijk voor meer foto's ook eens op de fotogalerij)

 

                        

 Actie "Hart voor de Achterhoek" van Rabobank beloont met leuke bijdrage!

   

Een grandioze opbrengst, dankzij de stemmen van onze koorleden en allen die ons koor een warm hart toedraagt.

Iedereen hartelijk bedankt.

Het bestuur

 

             

Eerste optredens o.l.v. Feico van Soest in Dieren en Warnsveld groot succes.

                                

Meer foto's zijn te bekijken via de volgende link: https://myalbum.com/album/EMagAtyrojFl 

Nieuwe dirigent Feico van Soest neemt het dirigeerstokje over.

Het bestuur heeft na een zorgvuldige voorselectie- en proefperiode overeenstemming bereikt met Feico van Soest, afkomstig uit Voorst, om de koorleiding aan hem over te dragen. Feico heeft een professionele opleiding gevolgd en heeft ruime ervaring als muzikant en dirigent. In de laatste hoedanigheid geeft hij leiding aan een tweetal koren en een orkest in de regio. De koorleden hebben enthousiast gereageerd op zijn aanpak, die vernieuwend en leerzaam is. Wij wensen Feico veel succes met zijn taak als dirigent en hopen nog vele jaren van zijn kwaliteiten gebruik te mogen maken. 

Muzikale middag met een gastoptreden van Hein Migchelbrink van "De Spitfires".

Voor de achtste jaar op rij organiseerde het koor een muzikale middag, dit keer met als speciale gast Hein Migchelbrink, bekend van de legendarische band uit de jaren 60-70, "De Spitfires".

Ondanks z'n redelijk hoge leeftijd en dat hij nog herstellende was van een zware operatie, kreeg Hein de zaal als vanouds aan het zwingen met een 16-tal liedjes uit z'n uitgebreide repertoire van ca. 600 nummers, waaronder "De haan is dood" en 'Huuske an de diek". Ook met "My Way" en een medley van Fats Domino wist hij de aanwezigen een gezellige middag te bezorgen.

"Efkes Anders" zong samen met Hein "A 'j denk an oe leaven " en een keus uit nieuw en bestaand repertoire.

De muzikale middag werd afgesloten met het bekende "Good Goan", waarna een grote loterij met vele prijzen, die door sponsors en leden waren ingebracht, plaatsvond

Het koor dat dit jaar in oktober haar 12 1/2 jarig bestaan viert, zal zeker werken aan de negende editie van deze middag die volgend jaar begin februari zal plaatsvinden. voor Foto's klik op de volgende link: 

  https://myalbum.com/album/95HMKoTPETQI     

Koor begint 2018 voortvarend met karaoke.

Het bestuur wenst alle leden en hun dierbaren een goed en gezond nieuwjaar. Tijdens de eerste oefenavondavond in het nieuwe jaar, werd het koor naast de gebruikelijke hapjes en drankjes verrast door een, door Hans en Wilma Klein Willink georganiseerde Karaoke. Bijna alle leden toonden hun zangkwaliteiten in tal van bekende en minder bekende liedjes. Het werd een hele gezellige avond, waarmee 2018 goed is ingezet en weer een succesvol koor jaar beloofd te worden.

Kerstoptredens 2017

Een foto impressie door onze fotograaf kunt U vinden op deze links: https://myalbum.com/album/LGZqcMSMVS6g

                                                                                                     https://myalbum.com/album/UYyETIf0Oa3l

                                                                                                     https://myalbum.com/album/08jjgucGhyTj

Zwarte piet overvalt koor tijdens de koorrepetitie.  

                           

Terwijl het koor nog bezig de laatste puntjes op i te zetten om de komende kerstoptredens weer tot een succes te maken, werd de repetitie  onderbroken en het koor verrast met de komst van een zwarte piet, die iedereen ruim van pepernoten voorzag en, dat was wel erg toevallig, alle mannen in het koor knuffelde en daarbij een roetveeg achterliet, zodat ze thuis ook nog de nodige verantwoording af mochten leggen hoe en waar zij hun maandagavond doorbrengen. Met een afscheidsliedlied en een vrolijke lach moest Piet het koor al snel verlaten om het volgende adres opzoeken. Bedankt Piet namens allen !

Dit jaar wordt de jaarlijks terugkerend muzikale middag opgeluisterd met de  Reurlse muzikant en dichter Hein Migchelbrink, bekend van de legendarische rockband uit de jaren 60 De Spitfires, Het belooft weer een ouderwetse gezellige middag te worden. Entreekaarten voor deze middag zijn vanaf 1 december a.s. voor € 7,50 (incl. koffie/thee) te verkrijgen of te bestellen bij : Marijke Eggert tel.: 0573 - 452569 e-mail: eggert@concepts.nl of via efkesandersbarchem@hetnet.nl                                            

4 februari 2018 vindt weer de gezellige muzikale middag plaats bij De Heksenlaak.

Dit jaar wordt de jaarlijks terugkerend muzikale middag opgeluisterd met de  Reurlse muzikant en dichter Hein Migchelbrink, bekend van de legendarische rockband uit de jaren 60 De Spitfires, Het belooft weer een ouderwetse gezellige middag te worden. Entreekaarten voor deze middag zijn vanaf 1 december a.s. voor € 7,50 (incl. koffie/thee) te verkrijgen of te bestellen bij : Marijke Eggert tel.: 0573 - 452569 e-mail: eggert@concepts.nl of via efkesandersbarchem@hetnet.nl                                            

Gezelligheidskoor heeft drukke decembermaand voor de boeg.

Efkes Anders heeft dit jaar veel uitnodigingen ontvangen om in de kerstperiode hun uitgebreide kerstrepertoire ten gehore te brengen. Dit betekent tot kort voor de kerstdagen, met een 5-tal optredens op o.a. kerstmarkten in Rekken, Winterswijk en Zutphen, een druk programma voor de koorleden.

Efkes Anders was op 15.10 opnieuw te gast bij de Kiepenkerle in Stadtlohn

Het is alweer 9 jaar geleden dat het koor voor 't laatst te gast was op de "Kiepenkerletag" in Stadtlohn.

Dit jaarlijks terugkerende folkloristisch evenement in Munsterland (Nordrhein-Westfalen), waarbij de aanwezige "Kiepenkerle" met hun vrouwen in traditionele klederdracht zijn gehuld, vond plaats in Stadtlohn op 15 oktober j.l.

Op deze marktdag dragen de "kiepenkerle" hun manden, waar vroeger koopwaar in werd gedragen, maar nu gevuld zijn met schnapps, eieren en appels, die ze aan de bezoekers van de markt uitdeelden. Een optocht en het aanslaan van het eerste vat bier, veel muziek en dans, w.o. van Gezelligheidskoor Efkes Anders" maakten dit evenement tot een gezellig feest. Het koor reisde net als in 2008 en 2011, per bus gezamenlijk met het dansgezelschap "Diekhoekse klumpkes" naar stadtlohn. 

Mooie foto's en films van dit evenement vindt U op deze link:

https://myalbum.com/album/LKRIToO7O5PO                       

Barchemse 4-Daagse gezelligheid bij "De Lebbenbrugge" in Borculo

De vele wandelaars werden tijdens de derde dag onderweg toegezongen met een  vierdaagse lied, dat voor deze speciale gelegenheid was ingestudeerd .

                       .

Het koor bracht sfeer en gezelligheid voor de deelnemers, die in het voorbijgaan zwaaiden, soms een dansje maakten, en een polonaise begonnen. Bijna iedereen zong wel even mee. De laatste kilometers tot Barchem werden, mede door "Efkes Anders", fluitend uitgelopen.    

Eerste optreden voor kleine gezelschap.

Op 18 maart j.l. trad Efkes Anders op voor een klein gezelschap in Herberg D'heze in Almen.                   Het koor dat voor deze speciale aangelegenheid werd gevormd uit 16 leden bezorgde de bewoners van deze woongemeenschap een gezellige middag, waarbij ook nog een dansje werd gemaakt en werd meegezongen.  

Algemene ledenvergadering  Efkes Anders 20 maart 2017.

Hierbij nodigt het bestuur alle koorleden uit voor het bijwonen van onze algemene jaarvergadering van Gezelligheidskoor Efkes anders op 20 maart 2017 - 20.00 uur  bij De Heksenlaak.
 

Muzikale middag 2017 weer groot succes !

Niet helemaal vol, maar een grote zaal van de Heksenlaak gevuld met gezellige mensen, was op zondagmiddag 5 februari j.l., het beeld dat leidde tot weer een succesvolle muzikale middag.

Het optreden van onze speciale gasten Ben Steneker en zijn dochter Carmen bleek een goede keus van de feestcommissie. Het succes van de totale middag is niet in de laatste plaats te danken aan onze leden, die vrijwillig hun zaterdagmiddag hadden opgeofferd om de zaal te versieren en een vrolijk aanzien te geven. Ook de leden van de TC en de muziekmensen lieten niets aan het toeval over om van de middag een groot succes te maken.

Het publiek genoot van het koor dat weer met nieuw ingestudeerde nummers voor verassingen zorgde.

Ben & Carmen zongen een groot scala aan liedjes waaruit hun grote bekendheid in de country scene te danken is.

De afsluitende loterij was voor velen  "de slagroom op de taart", want mede door de inbreng van leuke geschenken door koorleden, verlieten vele bezoekers de zaal met een prijs en een voldaan gevoel.

Dank aan iedereen die aan het slagen van deze middag zijn of haar bijdrage heeft geleverd.

                   Meer foto's zijn te vinden op deze link:     https://myalbum.com/album/rf50ivDzpZ5s

 

Gezelligheidskoor Efkes Anders bestaat 10 jaar

                               

           Film: Muzikale middag in Barchem op 1 februari 2015 op YouTube: https://youtu.be/-05NITlEZYU

 


(c) 2012 - Efkes Anders