Nieuws

Nieuwe optredens 2017, zie agenda !

Dirigent(e) gezocht!

Onze eerste dirigente Gerdi de Roo heeft het bestuur laten weten haar functie als dirigent van het koor per 1 januari a.s. te willen beĆ«indigen. Het bestuur is daarom op zoek naar een geschikte vervang(st)er. Via de media en in de regionale bladen is daarom een oproep geplaatst, waarop tot nu een paar positieve reacties zijn ontvangen, maar waartussen nog geen geschikte kandidaat is gevonden.

Zonder een dirigent(e) komt het voortbestaan van het koor in het geding. Daarom nogmaals deze oproep om bij interesse voor deze leuke functie eens te komen luisteren op de oefenavonden of een afspraak te maken met een van de bestuursleden. Een professionele opleiding of ervaring is beslist niet nodig.         Een "gouden" tip, die leidt tot een nieuwe dirigent zal natuurlijk worden beloond. Dus leden schroom niet om een mogelijke kandidaat door te geven aan het bestuur.

Efkes Anders was op 15.10 opnieuw te gast bij de Kiepenkerle in Stadtlohn

Het is alweer 9 jaar geleden dat het koor voor 't laatst te gast was op de "Kiepenkerletag" in Stadtlohn.

Dit jaarlijks terugkerende folkloristisch evenement in Munsterland (Nordrhein-Westfalen), waarbij de aanwezige "Kiepenkerle" met hun vrouwen in traditionele klederdracht zijn gehuld, vond plaats in Stadtlohn op 15 oktober j.l.

Op deze marktdag dragen de "kiepenkerle" hun manden, waar vroeger koopwaar in werd gedragen, maar nu gevuld zijn met schnapps, eieren en appels, die ze aan de bezoekers van de markt uitdeelden. Een optocht en het aanslaan van het eerste vat bier, veel muziek en dans, w.o. van Gezelligheidskoor Efkes Anders" maakten dit evenement tot een gezellig feest. Het koor reisde net als in 2008 en 2011, per bus gezamenlijk met het dansgezelschap "Diekhoekse klumpkes" naar stadtlohn. 

Mooie foto's en films van dit evenement vindt U op deze link:

https://myalbum.com/album/LKRIToO7O5PO                       

Fiets4daagsen in Borculo en Loarne muzikaal opgeluisterd door Efkes Anders.

Tijdens beide meerdaagse fietstochten heeft het koor de fietsers een gezellige aankomst bereid.

Koorleden zingen niet alleen !  Ze dansen van Valeta tot Sirtaki, je kan wel zeggen ze zijn bijna               van alle markten thuis. (kijk voor meer foto's ook eens op de fotogalerij)

 

                        

Barchemse 4-Daagse gezelligheid bij "De Lebbenbrugge" in Borculo

De vele wandelaars werden tijdens de derde dag onderweg toegezongen met een  vierdaagse lied, dat voor deze speciale gelegenheid was ingestudeerd .

                       .

Het koor bracht sfeer en gezelligheid voor de deelnemers, die in het voorbijgaan zwaaiden, soms een dansje maakten, en een polonaise begonnen. Bijna iedereen zong wel even mee. De laatste kilometers tot Barchem werden, mede door "Efkes Anders", fluitend uitgelopen.    

Optreden tijdens korendag in Winterswijk gezellig maar heet. (28oC).

Tijdens de laatste koopzondag in mei vond in het gezellige centrum van Winterswijk een optreden plaats door een vijftal koren uit de omgeving. Er werd elk half uur gewisseld en dat was ook nodig omdat de temperatuur tot grote hoogte steeg en het optreden weliswaar zwaar maar toch ook wel gezellig was.  Onze dirigent Willy hield het hoofd koel en sloot toepasselijk af met "Het leven danst Sirtaki".

Hieruit blijkt maar weer dat "Efkes Anders "onder alle omstandigheden goed kan presteren.

Eerste optreden voor kleine gezelschap.

Op 18 maart j.l. trad Efkes Anders op voor een klein gezelschap in Herberg D'heze in Almen.                   Het koor dat voor deze speciale aangelegenheid werd gevormd uit 16 leden bezorgde de bewoners van deze woongemeenschap een gezellige middag, waarbij ook nog een dansje werd gemaakt en werd meegezongen.  

Algemene ledenvergadering  Efkes Anders 20 maart 2017.

Hierbij nodigt het bestuur alle koorleden uit voor het bijwonen van onze algemene jaarvergadering van Gezelligheidskoor Efkes anders op 20 maart 2017 - 20.00 uur  bij De Heksenlaak.
 

Muzikale middag 2017 weer groot succes !

Niet helemaal vol, maar een grote zaal van de Heksenlaak gevuld met gezellige mensen, was op zondagmiddag 5 februari j.l., het beeld dat leidde tot weer een succesvolle muzikale middag.

Het optreden van onze speciale gasten Ben Steneker en zijn dochter Carmen bleek een goede keus van de feestcommissie. Het succes van de totale middag is niet in de laatste plaats te danken aan onze leden, die vrijwillig hun zaterdagmiddag hadden opgeofferd om de zaal te versieren en een vrolijk aanzien te geven. Ook de leden van de TC en de muziekmensen lieten niets aan het toeval over om van de middag een groot succes te maken.

Het publiek genoot van het koor dat weer met nieuw ingestudeerde nummers voor verassingen zorgde.

Ben & Carmen zongen een groot scala aan liedjes waaruit hun grote bekendheid in de country scene te danken is.

De afsluitende loterij was voor velen  "de slagroom op de taart", want mede door de inbreng van leuke geschenken door koorleden, verlieten vele bezoekers de zaal met een prijs en een voldaan gevoel.

Dank aan iedereen die aan het slagen van deze middag zijn of haar bijdrage heeft geleverd.

                   Meer foto's zijn te vinden op deze link:     https://myalbum.com/album/rf50ivDzpZ5s

 

Gezelligheidskoor Efkes Anders bestaat 10 jaar

                               

           Film: Muzikale middag in Barchem op 1 februari 2015 op YouTube: https://youtu.be/-05NITlEZYU

 

Interview op Achterhoek FM Muzikale middag 5 februari 2017

In het kader van de promotiecampagne voor de gezellige muzikale middag op 5 februari .a.s. waren Henk en Gerdi te gast in het zondagprogramma "Op de koffie" bij de regionale radiozender Achterhoek FM.

Dit interview is te beluisteren via onderstaande link:

 https://gemist.streamonecloud.net/j3MtV8/radio/h7MniPPz5a/FwRgIsYEmY8B/uitzending-gemist-op-de-koffie.html?radio_amount=5&tv_amount=5

Het laatste optreden in een druk bezet jaar, waarin ook nog het 10 jarig bestaan op uitbundige wijze werd gevierd, vond plaats op de seniorenmiddag in Bathmen. De eerste optredens in 2017 zijn geboekt en zelfs voor 2018 staat al een optreden in de agenda.

(zie foto's                      https://myalbum.com/album/8wSy0vmAov6o)

De voorbereiding voor de muzikale middag op 5 februari a.s. zijn in volle gang. 3 koorleden moesten om moverende redenen hun lidmaatschap be-eindigen, Zij worden hartelijk bedankt voor hun inzet voor het koor. Inmiddels hebben zich weer 4 nieuwe leden aangemeld. Zij hebben intussen hun draai al gevonden tijdens de oefenavonden en zullen al op korte termijn Efkes Anders versterken bij optredens.                                                                                                                                

                                                 

Het bestuur wenst iedereen voor 2017 veel succes, een goede gezondheid en veel zangplezier. 

                                           

Nieuwjaarsborrel

Traditiegetrouw is het nieuwe koorjaar gestart op de eerste oefenavond in januari met een gezellig weerzien bij de Heksenlaak. Voor de pauze werden enkele "favorieten "gezongen. Na de pauze bood het bestuur de leden een drankje met garnituur aan. De voorzitter wenste namens het bestuur alle leden een in alle opzichten gezellig jaar met veel muzikale hoogtepunten. Gezien het aantal reeds geboekte optredens in 2017, belooft het weer een druk jaar te worden. Dat is een gezonde ontwikkeling en beslist het resultaat van allen die, in welke vorm dan ook,  hun positieve bijdrage leveren aan "Efkes Anders". 

 

Kerstoptredens 2016

De Kerstoptredens in 2016 waren weer een groot succes. Op 11 december 2017 werd opgetreden in Rekken tijdens een gezellige kerstmarkt dat door Muziekvereniging Cresendo was georganiseerd.

Op het jaarlijks terugkerend ''Winter Spektakel''  in Zutphen op 18 december bracht  '' Efkes Anders'' haar kerstrepertoire,  bestaande uit klassieke en moderne nummers,  ten gehore voor een groot aantal bezoekers.Uit de  leuke reakties van het publiek bleek dat de grote diversiteit aan Engels, Duitse- en Nederlandse liedjes werden gewaardeerd.

Ons koorlid Dick Bruggeman maakte een aantal leuke foto's van het laatste evenement, deze zijn te vinden via deze link:                                                            https://myalbum.com/album/tI3VyQzlOG1f

     

Muzikale middag 5 februari 2017

Op 5 februari 2017 vindt weer een feestelijke muzikale middag plaats bij Camping- en Horeca "De Heksenlaak"" in Barchem

Hieraan werken o.a. mee: De bekende countryzangers "Ben Steneker  en zijn dochter Carmen" Kaartverkoop vanaf 1 december 2016 

                 foto: Hardy Klinklink website: www.bensteneker.com

 

Fietsvierdaagse Borculo 2016

Op de slotdag van 45e fietsvierdaagse in Borculo werden de vele sportieve deelnemers bij de Zompenloods onthaald met een optreden van "Efkes Anders". Het is al bijna een traditie en voor velen betekende het een weezien van oude bekenden en dat geldt ook voor ons koor. Een vol terras met gezellige mensen, zomerse weersomstandigheden een hapje een drankje en koorleden die er duidelijk zin in hadden, stond garant voor een leuk optreden.

 

Optreden Weerkomm'n dagen in Borculo erg leuk.

Ondanks mindere weersomstandigheden en een kleine bezetting van maar 22 zangers werd het een gezellig optreden. Naast Gezelligheidskoor Efkes Anders traden beurtelings Mannenkoor Leedvermaak uit Eibergen, De Sjompie singers uit Gramsbergen en De Edelweiss kapel uit Gelselaar op. Onze nummers "'t PLaetske Burculo" en "Fernando" kregen veel bijval van het publiek. Leuke reacties op onze Faceboek pagina en de foto's van dit optreden geven de sfeer dan ook heel goed weer.

 

 

De viering van het 2e lustrum op 7 februari 2016  bij De Heksenlaak was groots.

Het bestuur met ondersteuning een aantal vrijwilligers uit het koor hadden deze feestelijke muziekmiddag goed voorbereid.De grote zaal van De Heksenlaak was leuk versierd en een heuse ereboog bij de ingang verwelkomden de vele gasten van deze muzikale middag. Net als tijdens het eerste lustrum was het Brook Duo de publiekstrekker. Het dameskoor Justus uit Barchem verzorgden een leuk optreden met echte luisterliedjes en Efkes Anders pakte nog eens uit met liedjes uit hun nieuwste repertoire.

Een volle zaal genoot van dit alles en men kan terug zien op weer een geslaagd evenement, dat kan worden toegevoegd op de palmares van 10 jaar "Efkes Anders".

Het bestuur bedankt iedereen die deze middag tot een echt  feest heeft gemaakt.

Foto's van de muzikale middag zijn te bekijken via deze link: http://myalbum.com/album/Of2wdir3Hl4q

                                                   

 

Het lustrumfeest voor alle koorleden in Zieuwent op 11 maart 2016 benaderde " het Achterhoekspektakel ".

Het bestuur had nog een grote verrassing voor de leden in petto en had dit tot het laatste moment bewaard, namelijk de feestavond, op een voor veel leden onbekende locatie, in Zieuwent. De avond begon met een heerlijk buffet en een drankje, gevolgd door bruisende spelshow waarbij zowel de sportieve kwaliteiten als ook de zangkunsten, een misterverkiezing en geheugentraining ruim aan bod kwamen en waarbij iedereen in vele gedaantes ten tonele verscheen. Je kunt het bijna niet navertellen hoe dat soms in z'n werk ging. Maar in ieder geval het was weer  "Efkes Anders" ten voeten uit. Er werd gelachen, gedanst bij een, zelf bediend, drankje, dat natuurlijk helemaal gratis was. Uw webmaster genoot van deze  "Top"   avond dat zeker als een geweldig lustrumfeest onze boeken in gaat.

Een samenvatting van de vele foto's zijn te vinden op deze link:  http://myalbum.com/album/uRjGDY7SwuvZ

                                                                                 filmpje:           https://youtu.be/DxhKKCYbUoY 

  

 

 

Efkes Anders werkt aan optreden in kleinere woonvormen.

Met de grote veranderingen en bezuinigingen in de zorg zijn ook het aantal optredens in deze sector niet alleen minder geworden maar zijn ook de gezelschappen waarvoor deze activiteiten worden georganiseerd kleiner omdat een aantal verzorgingscentra worden samengevoegd of zelfs gesloten. Vaker wordt aan de bewoners een bijdrage gevraagd om een activiteit bij te wonen. Efkes Anders speelt in op deze verandering. Inmiddels is overgegaan tot de aanschaf van een portable muziekinstallatie, die tevens gebruikt wordt tijdens de oefenavonden.

                               

     

 

    

           " Efkes Anders " in nieuwe winterkleding

 

  

Zomeravond optreden Camping en Horeca "De Heksenlaak"

Jaarlijks treedt het koor op voor de gasten tijdens de drukste weken op camping "De Heksenlaak". Evenals vorig jaar vond het optreden buiten plaats en konden de bezoekers van de camping genieten van een heerlijke avond met "Efkes Anders". Een vol terras, een mooie zomeravond en een enthousiast, bijna volledig, koor waren weer de ingrediƫnten voor een geslaagde avond.(zie ook de foto pagina).

                                                                                      

 

Materiaalwagen in een "Nieuw Jasje".

Het beplakken van de aanhanger bleek geen succes vanwege het basis materiaal.  Hans Klein Willink heeft opnieuw een logo gemaakt en deze geplakt op een Trespa ondergrond. De leden van de technische commissie hebben de borden gemonteerd en verwacht wordt dat dit een duurzame oplossing is.  De aanhanger waarmee de geluidsapparatuur wordt vervoerd is voorzien van het bekende "Efkes Anders " logo en website gegevens. Dit kwam tot stand door de inzet van Hans Klein Willink, die samen, met de leerlingen van de school waarop hij werkzaam is, hiermee hun creativiteit tonen.

 


(c) 2012 - Efkes Anders