Nieuws

Nieuwe optredens 2018, zie agenda !

Muzikale middag zondag 4 februari 2018


De voorbereidingen voor de gezellige muzikale middag zijn in volle gang. Hein Migchelbrink, bekend van "De Spitfires" uit Ruurlo is gevraagd deze middag op te luisteren met zijn legendarische repertoire aan liedjes, die in de jaren vijftig zorgden voor volle dans- en feestzalen in de wijde omtrek van de Achterhoek.

Locatie: Camping & Horeca De Heksenlaak - Barchem. zaal open 12.30 uur aanvang 13.30 uur

Entreekaarten € 7,50 (incl. koffie/thee) te verkrijgen bij Marijke Eggert tel.: 0573-452569 e-mail: eggert@concepts.nl of aan de zaal voor aanvang.

 

Koor begint 2018 voortvarend met karaoke.

Het bestuur wenst alle leden en hun dierbaren een goed en gezond nieuwjaar. Tijdens de eerste oefenavondavond in het nieuwe jaar, werd het koor naast de gebruikelijke hapjes en drankjes verrast door een, door Hans en Wilma Klein Willink georganiseerde Karaoke. Bijna alle leden toonden hun zangkwaliteiten in tal van bekende en minder bekende liedjes. Het werd een hele gezellige avond, waarmee 2018 goed is ingezet en weer een succesvol koor jaar beloofd te worden.

Kerstoptredens 2017

De eerste kerstoptredens, in een serie van 5, zit er weer op. Er werd gestart in Rekken op 10.12 onder barre winterse omstandigheden. Het optreden vond plaats in een gezellige circusachtige tent op het kerkplein. De kerstmarkt gaf, mede door een dik pak sneeuw, een toverachtig beeld. Het koor zong afwisselend met andere muzikanten een gevarieerd kerstrepertoire. Voldaan keerde men huiswaarts, wat overigens nog niet mee viel en soms lange tijd in beslag nam.

Het tweede optreden was op 13.12 in zorgcentrum De Pelkwijk in Winterswijk. We troffen een volle prachtig versierde zaal aan met gezellige mensen. Het optreden met een dit keer was sfeervol en gezellig. Willie Tjoonk vertelde een eigentijds kerstverhaal en las nog een prachtig gedicht voor. Met dit Kerstoptreden deed  "Efkes Anders" haar naam eer aan.!

Tijdens het winterfestijn in Zutphen op 17.12, waar alweer het 1e lustrumoptreden plaatsvond, werd er gezongen in een druk bezochte Spittaalstraat. Een goede organisatie, veel publiek en een lekker winterzonnetje maakten dit optreden tot een groot succes.

Een klein optreden zou het zijn, maar de seniorensoos in Winterswijk zat bomvol, ook met bezoekers van De Pelkwijk die deze week het koor nog wel voor een tweede keer wilden horen. Het werd een gezellige middag met naast een gevarieerd kerstrepertoire ook met verhalen die door Willy en Gerdi werden voorgedragen en die pasten in deze dagen voor kerst. Weer waren er leuke reacties van de bezoekers, die het koor en dirigent complimenteerden met dit kerstoptreden.

Een foto impressie door onze fotograaf kunt U vinden op deze links: https://myalbum.com/album/LGZqcMSMVS6g

                                                                                                     https://myalbum.com/album/UYyETIf0Oa3l

                                                                                                     https://myalbum.com/album/08jjgucGhyTj

Zwarte piet overvalt koor tijdens de koorrepetitie.  

                           

Terwijl het koor nog bezig de laatste puntjes op i te zetten om de komende kerstoptredens weer tot een succes te maken, werd de repetitie  onderbroken en het koor verrast met de komst van een zwarte piet, die iedereen ruim van pepernoten voorzag en, dat was wel erg toevallig, alle mannen in het koor knuffelde en daarbij een roetveeg achterliet, zodat ze thuis ook nog de nodige verantwoording af mochten leggen hoe en waar zij hun maandagavond doorbrengen. Met een afscheidsliedlied en een vrolijke lach moest Piet het koor al snel verlaten om het volgende adres opzoeken. Bedankt Piet namens allen !

Dit jaar wordt de jaarlijks terugkerend muzikale middag opgeluisterd met de  Reurlse muzikant en dichter Hein Migchelbrink, bekend van de legendarische rockband uit de jaren 60 De Spitfires, Het belooft weer een ouderwetse gezellige middag te worden. Entreekaarten voor deze middag zijn vanaf 1 december a.s. voor € 7,50 (incl. koffie/thee) te verkrijgen of te bestellen bij : Marijke Eggert tel.: 0573 - 452569 e-mail: eggert@concepts.nl of via efkesandersbarchem@hetnet.nl                                            

4 februari 2018 vindt weer de gezellige muzikale middag plaats bij De Heksenlaak.

Dit jaar wordt de jaarlijks terugkerend muzikale middag opgeluisterd met de  Reurlse muzikant en dichter Hein Migchelbrink, bekend van de legendarische rockband uit de jaren 60 De Spitfires, Het belooft weer een ouderwetse gezellige middag te worden. Entreekaarten voor deze middag zijn vanaf 1 december a.s. voor € 7,50 (incl. koffie/thee) te verkrijgen of te bestellen bij : Marijke Eggert tel.: 0573 - 452569 e-mail: eggert@concepts.nl of via efkesandersbarchem@hetnet.nl                                            

Gezelligheidskoor heeft drukke decembermaand voor de boeg.

Efkes Anders heeft dit jaar veel uitnodigingen ontvangen om in de kerstperiode hun uitgebreide kerstrepertoire ten gehore te brengen. Dit betekent tot kort voor de kerstdagen, met een 5-tal optredens op o.a. kerstmarkten in Rekken, Winterswijk en Zutphen, een druk programma voor de koorleden.

Dirigent(e) gezocht!

Onze eerste dirigente Gerdi de Roo heeft het bestuur laten weten haar functie als dirigent van het koor per 1 januari a.s. te willen beĆ«indigen. Het bestuur is daarom op zoek naar een geschikte vervang(st)er. Via de media en in de regionale bladen is daarom een oproep geplaatst, waarop tot nu een paar positieve reacties zijn ontvangen, maar waartussen nog geen geschikte kandidaat is gevonden.

Zonder een dirigent(e) komt het voortbestaan van het koor in het geding. Daarom nogmaals deze oproep om bij interesse voor deze leuke functie eens te komen luisteren op de oefenavonden of een afspraak te maken met een van de bestuursleden. Een professionele opleiding of ervaring is beslist niet nodig.         Een "gouden" tip, die leidt tot een nieuwe dirigent zal natuurlijk worden beloond. Dus leden schroom niet om een mogelijke kandidaat door te geven aan het bestuur.

Efkes Anders was op 15.10 opnieuw te gast bij de Kiepenkerle in Stadtlohn

Het is alweer 9 jaar geleden dat het koor voor 't laatst te gast was op de "Kiepenkerletag" in Stadtlohn.

Dit jaarlijks terugkerende folkloristisch evenement in Munsterland (Nordrhein-Westfalen), waarbij de aanwezige "Kiepenkerle" met hun vrouwen in traditionele klederdracht zijn gehuld, vond plaats in Stadtlohn op 15 oktober j.l.

Op deze marktdag dragen de "kiepenkerle" hun manden, waar vroeger koopwaar in werd gedragen, maar nu gevuld zijn met schnapps, eieren en appels, die ze aan de bezoekers van de markt uitdeelden. Een optocht en het aanslaan van het eerste vat bier, veel muziek en dans, w.o. van Gezelligheidskoor Efkes Anders" maakten dit evenement tot een gezellig feest. Het koor reisde net als in 2008 en 2011, per bus gezamenlijk met het dansgezelschap "Diekhoekse klumpkes" naar stadtlohn. 

Mooie foto's en films van dit evenement vindt U op deze link:

https://myalbum.com/album/LKRIToO7O5PO                       

Fiets4daagsen in Borculo en Loarne muzikaal opgeluisterd door Efkes Anders.

Tijdens beide meerdaagse fietstochten heeft het koor de fietsers een gezellige aankomst bereid.

Koorleden zingen niet alleen !  Ze dansen van Valeta tot Sirtaki, je kan wel zeggen ze zijn bijna               van alle markten thuis. (kijk voor meer foto's ook eens op de fotogalerij)

 

                        

Barchemse 4-Daagse gezelligheid bij "De Lebbenbrugge" in Borculo

De vele wandelaars werden tijdens de derde dag onderweg toegezongen met een  vierdaagse lied, dat voor deze speciale gelegenheid was ingestudeerd .

                       .

Het koor bracht sfeer en gezelligheid voor de deelnemers, die in het voorbijgaan zwaaiden, soms een dansje maakten, en een polonaise begonnen. Bijna iedereen zong wel even mee. De laatste kilometers tot Barchem werden, mede door "Efkes Anders", fluitend uitgelopen.    

Optreden tijdens korendag in Winterswijk gezellig maar heet. (28oC).

Tijdens de laatste koopzondag in mei vond in het gezellige centrum van Winterswijk een optreden plaats door een vijftal koren uit de omgeving. Er werd elk half uur gewisseld en dat was ook nodig omdat de temperatuur tot grote hoogte steeg en het optreden weliswaar zwaar maar toch ook wel gezellig was.  Onze dirigent Willy hield het hoofd koel en sloot toepasselijk af met "Het leven danst Sirtaki".

Hieruit blijkt maar weer dat "Efkes Anders "onder alle omstandigheden goed kan presteren.

Eerste optreden voor kleine gezelschap.

Op 18 maart j.l. trad Efkes Anders op voor een klein gezelschap in Herberg D'heze in Almen.                   Het koor dat voor deze speciale aangelegenheid werd gevormd uit 16 leden bezorgde de bewoners van deze woongemeenschap een gezellige middag, waarbij ook nog een dansje werd gemaakt en werd meegezongen.  

Algemene ledenvergadering  Efkes Anders 20 maart 2017.

Hierbij nodigt het bestuur alle koorleden uit voor het bijwonen van onze algemene jaarvergadering van Gezelligheidskoor Efkes anders op 20 maart 2017 - 20.00 uur  bij De Heksenlaak.
 

Muzikale middag 2017 weer groot succes !

Niet helemaal vol, maar een grote zaal van de Heksenlaak gevuld met gezellige mensen, was op zondagmiddag 5 februari j.l., het beeld dat leidde tot weer een succesvolle muzikale middag.

Het optreden van onze speciale gasten Ben Steneker en zijn dochter Carmen bleek een goede keus van de feestcommissie. Het succes van de totale middag is niet in de laatste plaats te danken aan onze leden, die vrijwillig hun zaterdagmiddag hadden opgeofferd om de zaal te versieren en een vrolijk aanzien te geven. Ook de leden van de TC en de muziekmensen lieten niets aan het toeval over om van de middag een groot succes te maken.

Het publiek genoot van het koor dat weer met nieuw ingestudeerde nummers voor verassingen zorgde.

Ben & Carmen zongen een groot scala aan liedjes waaruit hun grote bekendheid in de country scene te danken is.

De afsluitende loterij was voor velen  "de slagroom op de taart", want mede door de inbreng van leuke geschenken door koorleden, verlieten vele bezoekers de zaal met een prijs en een voldaan gevoel.

Dank aan iedereen die aan het slagen van deze middag zijn of haar bijdrage heeft geleverd.

                   Meer foto's zijn te vinden op deze link:     https://myalbum.com/album/rf50ivDzpZ5s

 

Gezelligheidskoor Efkes Anders bestaat 10 jaar

                               

           Film: Muzikale middag in Barchem op 1 februari 2015 op YouTube: https://youtu.be/-05NITlEZYU

 

Interview op Achterhoek FM Muzikale middag 5 februari 2017

In het kader van de promotiecampagne voor de gezellige muzikale middag op 5 februari .a.s. waren Henk en Gerdi te gast in het zondagprogramma "Op de koffie" bij de regionale radiozender Achterhoek FM.

Dit interview is te beluisteren via onderstaande link:

 https://gemist.streamonecloud.net/j3MtV8/radio/h7MniPPz5a/FwRgIsYEmY8B/uitzending-gemist-op-de-koffie.html?radio_amount=5&tv_amount=5

Het laatste optreden in een druk bezet jaar, waarin ook nog het 10 jarig bestaan op uitbundige wijze werd gevierd, vond plaats op de seniorenmiddag in Bathmen. De eerste optredens in 2017 zijn geboekt en zelfs voor 2018 staat al een optreden in de agenda.

(zie foto's                      https://myalbum.com/album/8wSy0vmAov6o)

De voorbereiding voor de muzikale middag op 5 februari a.s. zijn in volle gang. 3 koorleden moesten om moverende redenen hun lidmaatschap be-eindigen, Zij worden hartelijk bedankt voor hun inzet voor het koor. Inmiddels hebben zich weer 4 nieuwe leden aangemeld. Zij hebben intussen hun draai al gevonden tijdens de oefenavonden en zullen al op korte termijn Efkes Anders versterken bij optredens.                                                                                                                                

                                                 

Het bestuur wenst iedereen voor 2017 veel succes, een goede gezondheid en veel zangplezier. 

                                           

Nieuwjaarsborrel

Traditiegetrouw is het nieuwe koorjaar gestart op de eerste oefenavond in januari met een gezellig weerzien bij de Heksenlaak. Voor de pauze werden enkele "favorieten "gezongen. Na de pauze bood het bestuur de leden een drankje met garnituur aan. De voorzitter wenste namens het bestuur alle leden een in alle opzichten gezellig jaar met veel muzikale hoogtepunten. Gezien het aantal reeds geboekte optredens in 2017, belooft het weer een druk jaar te worden. Dat is een gezonde ontwikkeling en beslist het resultaat van allen die, in welke vorm dan ook,  hun positieve bijdrage leveren aan "Efkes Anders". 

 

Kerstoptredens 2016

De Kerstoptredens in 2016 waren weer een groot succes. Op 11 december 2017 werd opgetreden in Rekken tijdens een gezellige kerstmarkt dat door Muziekvereniging Cresendo was georganiseerd.

Op het jaarlijks terugkerend ''Winter Spektakel''  in Zutphen op 18 december bracht  '' Efkes Anders'' haar kerstrepertoire,  bestaande uit klassieke en moderne nummers,  ten gehore voor een groot aantal bezoekers.Uit de  leuke reakties van het publiek bleek dat de grote diversiteit aan Engels, Duitse- en Nederlandse liedjes werden gewaardeerd.

Ons koorlid Dick Bruggeman maakte een aantal leuke foto's van het laatste evenement, deze zijn te vinden via deze link:                                                            https://myalbum.com/album/tI3VyQzlOG1f

     

Muzikale middag 5 februari 2017

Op 5 februari 2017 vindt weer een feestelijke muzikale middag plaats bij Camping- en Horeca "De Heksenlaak"" in Barchem

Hieraan werken o.a. mee: De bekende countryzangers "Ben Steneker  en zijn dochter Carmen" Kaartverkoop vanaf 1 december 2016 

                 foto: Hardy Klinklink website: www.bensteneker.com

 

Fietsvierdaagse Borculo 2016

Op de slotdag van 45e fietsvierdaagse in Borculo werden de vele sportieve deelnemers bij de Zompenloods onthaald met een optreden van "Efkes Anders". Het is al bijna een traditie en voor velen betekende het een weezien van oude bekenden en dat geldt ook voor ons koor. Een vol terras met gezellige mensen, zomerse weersomstandigheden een hapje een drankje en koorleden die er duidelijk zin in hadden, stond garant voor een leuk optreden.

 

Optreden Weerkomm'n dagen in Borculo erg leuk.

Ondanks mindere weersomstandigheden en een kleine bezetting van maar 22 zangers werd het een gezellig optreden. Naast Gezelligheidskoor Efkes Anders traden beurtelings Mannenkoor Leedvermaak uit Eibergen, De Sjompie singers uit Gramsbergen en De Edelweiss kapel uit Gelselaar op. Onze nummers "'t PLaetske Burculo" en "Fernando" kregen veel bijval van het publiek. Leuke reacties op onze Faceboek pagina en de foto's van dit optreden geven de sfeer dan ook heel goed weer.

 

 

De viering van het 2e lustrum op 7 februari 2016  bij De Heksenlaak was groots.

Het bestuur met ondersteuning een aantal vrijwilligers uit het koor hadden deze feestelijke muziekmiddag goed voorbereid.De grote zaal van De Heksenlaak was leuk versierd en een heuse ereboog bij de ingang verwelkomden de vele gasten van deze muzikale middag. Net als tijdens het eerste lustrum was het Brook Duo de publiekstrekker. Het dameskoor Justus uit Barchem verzorgden een leuk optreden met echte luisterliedjes en Efkes Anders pakte nog eens uit met liedjes uit hun nieuwste repertoire.

Een volle zaal genoot van dit alles en men kan terug zien op weer een geslaagd evenement, dat kan worden toegevoegd op de palmares van 10 jaar "Efkes Anders".

Het bestuur bedankt iedereen die deze middag tot een echt  feest heeft gemaakt.

Foto's van de muzikale middag zijn te bekijken via deze link: http://myalbum.com/album/Of2wdir3Hl4q

                                                   

 

Het lustrumfeest voor alle koorleden in Zieuwent op 11 maart 2016 benaderde " het Achterhoekspektakel ".

Het bestuur had nog een grote verrassing voor de leden in petto en had dit tot het laatste moment bewaard, namelijk de feestavond, op een voor veel leden onbekende locatie, in Zieuwent. De avond begon met een heerlijk buffet en een drankje, gevolgd door bruisende spelshow waarbij zowel de sportieve kwaliteiten als ook de zangkunsten, een misterverkiezing en geheugentraining ruim aan bod kwamen en waarbij iedereen in vele gedaantes ten tonele verscheen. Je kunt het bijna niet navertellen hoe dat soms in z'n werk ging. Maar in ieder geval het was weer  "Efkes Anders" ten voeten uit. Er werd gelachen, gedanst bij een, zelf bediend, drankje, dat natuurlijk helemaal gratis was. Uw webmaster genoot van deze  "Top"   avond dat zeker als een geweldig lustrumfeest onze boeken in gaat.

Een samenvatting van de vele foto's zijn te vinden op deze link:  http://myalbum.com/album/uRjGDY7SwuvZ

                                                                                 filmpje:           https://youtu.be/DxhKKCYbUoY 

  

 

 


(c) 2012 - Efkes Anders